Ortaokul devamsızlık hakkı 2023! Devamsızlık kaç gün olursa takdir teşekkür belgesi alınamaz?

Yarıyıl tatiline artık sadece saatler kaldı. Koca bir dönemin yorgunluğunu güzel bir tatille atmak isteyen milyonlarca öğrenci hem karne hem de tatil heyecanı yaşıyor. Yarıyıl tatilinden hemen önce ise devamsızlık ile ilgili araştırmalar sürüyor.

Ortaokul devamsızlık hakkı 2023! Devamsızlık kaç gün olursa takdir teşekkür belgesi alınamaz?

Birinci dönem takdir teşekkür belgesi bekleyen ve bu belgeleri almak için devamsızlık durumlarını merak eden öğrencilerin devamsızlık hakları ile ilgili araştırmaları sürüyor. Son günlerde ortaokul devamsızlık hakkı ile ilgili araştırmalar yoğunlaştı. 20 Ocak 2023 Cuma günü okullarda birinci dönem sona erecek ve öğrenciler 15 günlük bir tatile çıkacak. Birinci dönem takdir teşekkür belgesi bekleyen öğrenciler devamsızlıklarıyla ilgili de merak edilen sorulara yanıt arıyor. Peki, ortaokul devamsızlık hakkı kaç gün? Devamsızlık kaç gün olursa takdir teşekkür belgesi alınamıyor? İşte tüm merak edilenler…

DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN 2023?

5, 6, 7 ve 8. sınıfları kapsayan ortaokulda devamsızlık süresinin kaç gün olduğu araştırılıyor. Ortaokul öğrencilerinin devamsızlık hakları 10 gün özürsüz (raporsuz), 20 gün ise özürlü (raporlu) olmak üzere toplamda 30 gündür. Ortaokul öğrencileri için direkt sınıfta kalma yoktur. Devamsızlıkları 20 günden fazla olan öğrencilerin sınıf atlayabilmesi için Şube Öğretmenler Kurulu’ndan geçer onay alması gerekmektedir. Kurul kararına göre öğrenci sınıfı geçebiliyor veya sınıf tekrarı yapabiliyor.

LİSE DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN 2023?

9, 10, 11 VE 12. Sınıfları kapsayan lise öğrencilerinin devamsızlık hakları 10 gün özürsüz (raporsuz), 20 gün özürlü (raporlu) olmak üzere toplam 30 gündür. Ancak lisede 30 gün devamsızlığı olan bir öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.

ortaokul-devamsizlik-hakki-2023-devamsizlik-kac-gun-olursa-takdir-tesekkur-belgesi-alinamaz.jpg

DEVAMSIZLIK KAÇ GÜN OLURSA BELGE ALINAMAZ?

Yarıyıl tatili öncesinde öğrencilerin ve velilerin en çok araştırdığı sorulardan biri de ‘Devamsızlık kaç gün olursa belge alınamaz?’ sorusu oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı yönetmeliğe göre, başarı puanı her ne olursa olsun bir öğrencinin 5 gün devamsızlığı varsa takdir veya teşekkür belgesi alamamaktadır.